>>Google Translate

De Lokatie

Kaart: Europa,Kroatië, Istrië

(Klik op een foto om deze te vergroten)

Kaart Istrië

Kaart Istrië

Ons Kroatische vakantiehuis bevindt zich aan de Oostkust van Istrië, in het plaatsje ‘Nacinovici’, een vriendelijk en heel rustig plekje tussen ‘Brsec’ en ‘Plomin’/’Labin’. Vanuit ons huis heeft u een prachtig uitzicht op de Adriatische zee en het eiland Cres (u ziet vaak de veerboot oversteken) en ‘s avonds op de vele dansende lichtjes van de stad Rijeka. Het klimaat is er heerlijk (voelt niet zo warm, ondanks zomers tot ca. 30 C of meer), mede door een vaak lekker briesje.

Restaurant 'Flanona'

Restaurant ‘Flanona’

Er is een aantrekkelijk ‘kiezelstrandje’ (lijnrechte afstand 350 m), met heel helder water, in de buurt, waar heerlijk gesnorkeld kan worden. Van voordeur tot strandje vergt te voet ca. een half uur. U kunt ook kiezen om het eerste stuk met de auto en alleen het laatste stuk sportief (kost wel enige inspanning) te voet via een hellend bergpad af te leggen. De kiezels en stekels van zee-egels maken waterschoenen tot een absolute aanrader. Er kan ook gekozen worden om met de auto naar de hieronder genoemde stranden te gaan.

Plomin

Plomin

Een korte wandeling naar restaurant ‘Flanona’, een prachtig uitzichtpunt “om de hoek”, is een bezoek zeker waard. U kunt daar heerlijk zitten en genieten van het prachtige uitzicht. Er kan daar tegen een aantrekkelijke prijs iets gegeten en gedronken worden.

Op vijf kilometer afstand van ons huis vertrekt vanuit Brestova de veerboot naar het eiland Cres, dat een prachtige natuur (en de vale gier!) heeft.

Restaurant M.Pescador

Restaurant M.Pescador

Wat verder verwijderd bevinden zich verschillende interessante plaatsen: de havenstad Rijeka en de oude “glamour” badplaatsen Opatija en Lovran.  In Opatija is overdag en ‘s avonds van alles te doen. Vanaf het rustigere Lovran loopt langs de kust een schilderachtig, door Keizer Franz Jozef I (Habsburgse Monarchie) aangelegd, 12 kilometer lang wandelpad naar het vissersdorpje Volosko.

Labin

Labin

Een leuke badplaats is Rabac (20 km) met een aantrekkelijk kiezelstrand en veel attracties voor alle leeftijden. Het heeft een gezellige wandelpromenade met winkeltjes en terrasjes. Andere leuke stranden zijn er in Brsec (klein, pure natuur) (9 km), Mošćenička Draga (schilderachtig mooi en met veel voorzieningen) (18 km) en Medveja (zandstrand) (22 km).

Het hoger gelegen oude mijnbergstadje Labin (Stary Grad) (11 km), pittoresk met zijn leuke trapstraatjes, is zeker een bezoek waard.

Colosseum Pula

Colosseum Pula

Relatief kortgeleden (1999) werd in Labin nog steenkool gewonnen. Er is een interessant mijnmuseum.

In Mošćenice (eveneens schilderachtig mooi) vindt u een interessant archeologisch- + olijfmuseum. De museummedewerkster geeft een leuke presentatie!

Het terras op het plein in de oude stad (Stary Grad) van café-restaurant ‘Velo Kafe’ is een aanrader. De sfeer heeft iets ‘werelds’. U kunt er ook even heerlijk ijs eten!

In de havenstad Pula (45km) vindt men Romeinse overblijfselen, waaronder oude poorten en het druk bezochte amfitheater (Colosseum).


banner