>>Google Translate

Istrië

(Klik op een foto om deze te vergroten)

Bergdorpje

Bergdorpje

Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië. Istrië heeft een rotsachtige kust met veel baaien en eilandjes en staat bekend om zijn heerlijke klimaat. Zee en zon zijn er in overvloed. Er zijn kiezel-, rots-, beton- en (kunstmatig aangelegde) zandstranden (bv. in Icici).

Pula winkelen

Pula winkelen

Het klimaat, de vruchtbaarheid en schoonheid van de streek hebben eeuwenlang geleid tot verovering door anderen. Tot en met de tweede wereldoorlog is Istrië van Italië geweest, waarvan de sporen nog duidelijk aanwezig zijn.

Aan de oostkant van Istrië (de locatie van ons huis) heeft het landschap een ongerept, bergachtig karakter. Spectaculair zijn de recht in zee aflopende bergen en het prachtige uitzicht op de Adriatische zee en het eiland Cres. Af en toe ziet men dolfijnen.

Er zijn allerlei vormen van (water)sport mogelijk. Het bijzonder heldere water maakt snorkelen en duiken tot een heel leuke bezigheid. Waterschoenen zijn een absolute aanrader vanwege de kiezels en met name de zee-egels!

Visser

Visser

In de talrijke reisbureautjes is veel informatie te krijgen. U kunt er ook leuke excursies boeken. Mogelijk is onder andere het bezoeken van mooie eilanden, leuke plaatsjes, markten, festivals, een folkloristische maaltijd met zang en dans, een nationaal park, wijnroutes, een paardenstoeterij met dressuurshow, spectaculaire (druipsteen)grotten of het maken van een boottochtje met barbecue of een dagtrip naar Venetië.

Romeinse poort

Romeinse poort

In het Učka gebergte (1401 meter hoog), niet al te ver vanaf ons huis, kunt u zelfstandig prachtige bergwandelingen maken. Vanaf de top heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht op de Adriatische zee en het eiland Cres.

De Istrische bevolking is heel aardig. Met Duits, Engels (met name bij de jongeren) en Italiaans (tot 1943 was Istrië Italiaans gebied!) kun je je vaak heel redelijk redden.


banner